Go Back   Zune Boards > General Discussions > The Archives

The Archives Classic threads from more simple times.

 
 
Thread Tools
Old 11-13-2007, 10:46 AM   #1
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Exclamation Zune 2 80gb no Equalizer

Hey guys,

I am a long time reader, first time poster. I just bought the new 80gb Zune but I cannot find any traces for an equalizer. I've looked online, through manuals and I cannot figure it out.

I hope Microsoft will fix this because I usually tend to like more bass and treble in my songs. Otherwise this new mp3 player is great. The sound quality is way better than the Ipods but without equalizer controls its like having a Ferrari and driving it in city traffic.




prabal34 is offline  

Advertisement [Remove Advertisement]

Old 11-13-2007, 10:50 AM   #2
foxman
Jr. Zuner
 
foxman's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 48
foxman is on a distinguished road
Default

I was wondering about the equalizer, I haven't played with mine much yet, but had not seen or heard anything about an EQ.



foxman is offline  

Old 11-13-2007, 11:33 AM   #3
petermrsandman
Squirt
 
petermrsandman's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 16
petermrsandman is on a distinguished road
Default

i was surprised it doesn't have it, it sounds awful





petermrsandman is offline  

Old 11-13-2007, 12:07 PM   #4
Whiplord
Squirt
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 16
Whiplord is on a distinguished road
Default

They removed it due to it being too much of a drain on battery combined with wireless sync.

So no EQ.



Whiplord is offline  

Old 11-13-2007, 12:09 PM   #5
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

What the hell? They could have just given us the option to turn it on and off. Personally I will never be using the wireless sync. I will continue evaluating this product for the next 2 weeks but if there is no firmware update adding the option then I may return it.




prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 12:46 PM   #6
Gregory
Retired Staff
Ultimate Zuner
 
Join Date: Apr 2007
Location: What a stalker!
Posts: 6,412
Gregory is a glorious beacon of lightGregory is a glorious beacon of lightGregory is a glorious beacon of light
Default

On your zune try this:
Settings>Music>Equalizer




Gregory is offline  

Old 11-13-2007, 12:50 PM   #7
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

It's not there. I have 3 options on that screen. :shuffle:repeat:artists

No trace of an equalizer.




prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 12:52 PM   #8
CameleonMK
ShakableParrot
Retired Staff
Ultimate Zuner
 
CameleonMK's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: VA
Posts: 5,550
CameleonMK has a spectacular aura aboutCameleonMK has a spectacular aura about
Send a message via AIM to CameleonMK
Default

Wow, that sucks. Makes me rethink of buying one.





CameleonMK is offline  

Old 11-13-2007, 12:56 PM   #9
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

I just noticed something else. The Dpad is off center. It is slightly rotated or something but its pretty UGLY once you notice it.




prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 12:57 PM   #10
CameleonMK
ShakableParrot
Retired Staff
Ultimate Zuner
 
CameleonMK's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: VA
Posts: 5,550
CameleonMK has a spectacular aura aboutCameleonMK has a spectacular aura about
Send a message via AIM to CameleonMK
Default

Dang.





CameleonMK is offline  

Old 11-13-2007, 01:03 PM   #11
Andre3000
Experienced Zuner
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 149
Andre3000 is on a distinguished road
Default

The Zune 30 GB with v2 update has the equalizer. I just used it.



Andre3000 is offline  

Old 11-13-2007, 01:13 PM   #12
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

Here is a picture. See how it is slightly off center? I wonder if that was a manufacturing mishap?





prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 01:18 PM   #13
CameleonMK
ShakableParrot
Retired Staff
Ultimate Zuner
 
CameleonMK's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: VA
Posts: 5,550
CameleonMK has a spectacular aura aboutCameleonMK has a spectacular aura about
Send a message via AIM to CameleonMK
Default

Wow, maybe ask about that.





CameleonMK is offline  

Old 11-13-2007, 02:33 PM   #14
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

I talked to Zune customer support and they said that EQ was an option that was not wanted by the customers they polled!

Also they went ahead and measured the 80gb Zune themselves and they said yes its slightly skewed and thats how it is supposed to be. What the hell? Doesn't Microsoft know that symmetry sells!??!?!?




prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 02:58 PM   #15
yensed
Anti-Fanboy
Retired Staff
Super Zuner
 
yensed's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Coos Bay, Oregon.
Posts: 1,620
yensed is a jewel in the roughyensed is a jewel in the rough
Send a message via MSN to yensed
Default

Thats got to be the most stupid decision Microsoft has ever made. An EQ is a must! I adjust my EQ all the time depending on what I'm listening to or watching. I don't understand why the Zune 30 has an EQ and the Zune 80 doesn't.. Do the flash Zunes have the EQ option?



yensed is offline  

Old 11-13-2007, 03:02 PM   #16
prabal34
Jr. Zuner
 
Join Date: Nov 2007
Location: Elk Grove, CA
Posts: 41
prabal34 is on a distinguished road
Send a message via AIM to prabal34 Send a message via MSN to prabal34 Send a message via Yahoo to prabal34 Send a message via Skype™ to prabal34
Default

I am hearing no. the 4, 8, 80 have NO EQ options. People are also reporting issues where the 30s are upgraded to v2 and the EQ sometimes randomly resets to "none"




prabal34 is offline  

Old 11-13-2007, 03:05 PM   #17
yensed
Anti-Fanboy
Retired Staff
Super Zuner
 
yensed's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Coos Bay, Oregon.
Posts: 1,620
yensed is a jewel in the roughyensed is a jewel in the rough
Send a message via MSN to yensed
Default

I'm not going to recommend any of the new Zunes anymore. EQ is a requirement.



yensed is offline  

Old 11-13-2007, 03:07 PM   #18
Gregory
Retired Staff
Ultimate Zuner
 
Join Date: Apr 2007
Location: What a stalker!
Posts: 6,412
Gregory is a glorious beacon of lightGregory is a glorious beacon of lightGregory is a glorious beacon of light
Default

No, it isn't. I never use EQ.
Quote:
Originally Posted by yensed View Post
I'm not going to recommend any of the new Zunes anymore. EQ is a requirement.




Gregory is offline  

Old 11-13-2007, 03:09 PM   #19
yensed
Anti-Fanboy
Retired Staff
Super Zuner
 
yensed's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Coos Bay, Oregon.
Posts: 1,620
yensed is a jewel in the roughyensed is a jewel in the rough
Send a message via MSN to yensed
Default

Quote:
Originally Posted by Gregory View Post
No, it isn't. I never use EQ.
Maybe not for you, But for most people I know it is.



yensed is offline  

Old 11-13-2007, 03:21 PM   #20
blklight
Squirt
 
Join Date: Jul 2007
Location: Nunya
Posts: 21
blklight is on a distinguished road
Send a message via MSN to blklight
Default

WOW, that really sucks for the ppl who just bought their 80 gb zune.
first, no clock feature, then reports of crooked Dpads, and now no EQ
THAT SUCKS




blklight is offline  

 

Bookmarks

Thread Tools
no new posts